Inner force - Outside world

Dit seminar focust op de dynamiek tussen onze interne kracht en de buitenwereld: vanuit onze interne kracht bewegen we ons in de buitenwereld, en met de energie van de buitenwereld voeden we onze interne kracht. Zo ontstaat er een positieve spiraal, waarin we steeds krachtiger worden en tevens efffectiever en gezonder leren omgaan met onszelf, met inerne/externe stress en met de uitdagingen die op ons afkomen.
Inner Force (Chinees: jin) verwijst naar mentale, in het lichaam gewortelde spankracht en weerbaarheid, essentiƫle kwaliteiten in onze omgang met de Outside World.

WERKWIJZE

In dit seminar leren we (1) onze interne kracht te ontwikkelen. Hiervoor gebruiken we een aantal Chinese vechtsport basisprincipes van internal kung fu. Tevens gaan we onze alerte opmerkzaamheid trainen door Sensory Awareness en martiale meditatie-vormen.
(2) Vanuit onze interne kracht gaan we het contact aan met de ander(en): partner en medewerkers, concurrenten en tegenpartijen. Dezen worden beschouwd als welkome gasten die ons, in welke vorm ook, energie schenken.
(3) Deze energie leren we weer investeren in onze eigen interne kracht, zodat we steeds opnieuw worden gevoed.
(4) Gedurende dit seminar trainen we allereerst het ontwikkelen van onze interne kracht. Vervolgens leren we deze toe passen in ons dagelijks leven, bijv. bij het omgaan met weerstand en conflicten in en buiten onszelf. We ontwikkelen leiderschap-competenties en Innerlijk Meesterschap.

EFFECTEN